Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kaval nipp, et toit külmkapis kauem säiliks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Toiduteadlase Donald Schaffneri sõnul mängib toidu säilimisel kõige olulisemat rolli temperatuur. Iga toiduaine on erinev ja vajab pikaajaliseks säilimiseks kindlat temperatuuri. Seda ei ole aga külmkapis võimalik saavutada, kuna külmakambri temperatuur on enam-vähem ühtlane. 

Schaffner soovitab hoida külmakambris võimalikult madalat temperatuuri, kirjutab marthastewart.com. Tähtis on, et temperatuur ei langeks üheski külmakambri osas alla nulli, kuna siis hakkab toit jäätuma ja muutub söömiskõlbmatuks. «Külmutuskappides on enamasti keeratav lüliti, millega temperatuuri kontrollida. Kuid seal olevad numbrid ei tähenda suurt midagi,» sõnab Schaffner. Selleks, et teada saada, mis temperatuur külmakambris tegelikult on, soovitab ekspert kasutada termomeetrit. 

Mõõda termomeetriga iga külmakambri osa temperatuur ja kohanda seda nii, et see oleks igas osas võimalikult madal, kuid ei langeks alla nulli.

Kommentaarid
Tagasi üles