Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Mõnusad toorjuustu-singitäidisega tuuletaskud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täidetud tuuletaskud
Täidetud tuuletaskud Foto: Lihtsadretseptid.ee

Pakume sulle hommikuks eriti maitsvate täidetud tuuletaskute retsepti.
 

Vaja läheb:

Keedutaigen:

  • 2,5 dl vett
  • 75 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 2,25 dl jahu
  • 3 muna

Täidis:

  • 400 g maitserohelisega toorjuustu
  • 100 g sinki
  • meelepäraseid maitseaineid

Aseta vesi koos või ja soolaga keema. Lisa jahu, samal ajal segu kiire tempoga segades, kuni tainas on muutunud ühtlaseks massiks. Võta pott tulelt ning lase taignal umbes 10 minutit jahtuda. Mikserda ükshaaval juurde munad ning tõsta valmis tainas meelepäraste portsudena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta tuuletaskuid esmalt 220-kraadises ahjus 10 minutit ning seejärel alanda temperatuuri 200 kraadini ja küpseta veel 15 minutit. Hoia ahju uks suletuna! Lase küpsetistel enne välja võtmist veel  paokil ahju uksega 5 minutit seista.

Haki sink pisikesteks kuubikuteks ning sega toasooja toorjuustuga. Vajadusel maitsesta maitseainetega. Lõika jahtunud tuuletaskud pooleks ning täida vahetult enne serveerimist toorjuustutäidisega.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles