Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pane tähele! Need toidud on külmutatuna paremad kui värskelt

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Üldlevinud arvamus on, et sügavkülmutatud toidud on kehvema kvaliteediga kui värsked. Tegelikkuses ei pruugi see aga tõsi olla. 

Köögiviljad

Külmutatud köögivilju saab suurepäraselt kõikvõimalikes toitudes kasutada, kirjutab msn.com. Tegemist on väga mugava lahendusega, kuna enamasti on tüütu hakkimistöö sinu eest juba ära tehtud. Külmutatud köögiviljad korjatakse põllult alles siis, kui nad küpsed on ning tükeldatakse ja külmutatakse otsekohe ära. Poest ostetud köögiviljad korjatakse põllult aga pooltoorena, kuna need valmivad transpordi käigus. Seega on külmutatud köögiviljades rohkem toitaineid.

Kala

Juhul kui tootjal on plaanis müüa kala külmutatud kujul, siis külmutatakse see juba kalapüügilaeval. Selle läbi kaob risk, et kalas hakkavad kahjulikud bakterid vohama. Külmutamine aitab kalades olevatel kasulikel rasvainetel mitte kaotsi minna. Selle tõttu on külmutatud kala tihtipeale ohutum ja tervislikum kui värske kala.

Tagasi üles