Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2020/04/29/13076893t1h4e08.jpg)
Mäletad oma vanaema valmistatud imelist saiavormi, mille kõrvale alati klaasi piima ära jõid? Täna tuletame sulle taaskord meelde sinu lapsepõlve maitsva saiavormi retseptiga.
Vaja läheb:
- 300 g saia
- 400 g kohupiima
- 4 dl õunamoosi (sobivad ka kõik teised moosid)
- 2 muna
- 1 dl suhkrut
- 2-3 dl piima
- kaneeli
- võid (tükeldatud)
- pruuni suhkrut (valikuline)
Laota saiaviilud kihiti kohupiima ja moosiga eelnevalt võitatud ahjuvormi. Sõelu kihtide vahele kaneeli. Klopi munad suhkruga lahti ning lisa hulka piim. Vala saadud segu ettevaatlikult vormi ning jälgi, et see valguks ka saiaviilude vahele. Aseta peale väikesed võitükid ja soovi korral demerara suhkrut. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni vorm on pealt muutunud kuldpruuniks ning muna-piimasegu on kenasti hüübinud. Serveeri koos külma piimaga.
Head isu!