Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Krõbedad merevaigu-hakklihatäidisega kapsarullid

Copy
Merevaiguga kapsarullid
Merevaiguga kapsarullid Foto: Shutterstock

Täna on lõunaks midagi eriti kerget ja head. Usume, et uutmoodi kapsarullid meeldiksid ka sulle.

Vaja läheb:

  • 1 suuremat kapsast
  • vett
  • soola
  • 1 dl riisi
  • 500-600 g hakkliha
  • 2 dl rõõska koort
  • 2 muna
  • 1 tl soola
  • 0,25 tl jahvatatud valget pipart
  • 1 puljongikuubik
  • 1-2 dl siirupit
  • 2-3 spl õli
  • 1 karp merevaiku

Eemalda kapsalt juurikas, keeda see väheses soolaga maitsestatud vees pehmeks ning tõsta taldrikule jahtuma. Pane osa keeduleemest kõrvale, keeda riis potti jäänud leemes pehmeks. Lase riisil jahtuda ning sega hulka hakkliha. Lisa rõõsk koor, munad, sool ja pipar.

Eralda kapsalt lehed (umbkaudselt vajad 24 lehte) ning eemalda paksem varreosa. Haki ülejäänud kapsalehed peeneks ja sega koos merevaiguga hakklihale. Tõsta täidis igale kapsalehele, keera rulli ning aseta need ahjupannile nii, et «õmblus» oleks allpool. Küpseta rulle 225-kraadises ahjus, kuni nad on kenasti pruunistunud.

Sega enne ülejäänud leemes kokku puljongikuubik, siirup ja õli. Tõsta pann ahjust välja, vala segu kapsarullidele ning hauta veel tund-paar, aeg-ajalt rulle haudevedelikuga niisutades.

Serveeri koos kartulipudru ja pohlamoosiga.

Head isu!

    Tagasi üles