Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Valmista ise oivalist kodujuustu lasanjet

Artikli foto
Foto: Shutterstock

Pakume sulle nädala viimaseks tööpäevaks ühe eriti juustuse lasanje retsepti.
 

Vaja läheb:

  • 1 pakk lasanjeplaate
  • 100 g riivjuustu

Tomatikaste:

  • 1 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1-2 spl õli
  • 1 kg tomateid
  • soola
  • suhkrut
  • musta pipart

Kodujuustukaste:

  • 600-700 g kodujuustu
  • 100 g riivjuustu
  • 50-100 g majoneesi
  • 50 g hapukoort
  • maitserohelist ja aroomisoola

Haki sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta õlis klaasjaks. Tõsta korraks tomatid kuumast veest läbi ning tõmba nende nahk ükshaaval maha. Tükelda tomatid parajateks tükkideks ning keeda pehmeks. Lisa sibulasegu, lase kaste keema ning alanda seejärel pliidi kuumust. Lisa maitseaineid ja hauta segu ilma kaaneta 15-20 minutit.

Kastme valmistamiseks sega kokku riivitud juust, majonees, kodujuust ja hapukoor. Maitsesta maitserohelise ja aroomisoolaga.

Aseta ahjuvormi põhja kiht tomatikastet ning kata see kolme või nelja lasanjeplaadiga. Tõsta peale kodujuustukastet ning jätka samamoodi erinevate kihtide tegemist, kuni kõik ained on otsa saanud. Kõige peale pane kiht tomatikastet ning puista peale ka paksem kiht riivitud juustu. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit ja serveeri soojalt.

Head isu!

Tagasi üles