Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Hõrk ja värviline toorjuustu-vaarikakook

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toorjuustu-vaarikakook
Toorjuustu-vaarikakook Foto: Shutterstock

Teeme laupäeval suu mõnusasti magusaks ning tutvustame sulle ühte toorjuustu-vaarikakoogi retsepti.

Vaja läheb:

  • 1 pakk digestiivküpsiseid
  • 150 g võid
  • 200 g toorjuustu
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 2 spl suhkrut
  • 400 g kodujuustu
  • 2 dl vett
  • 1 pakk torditarretise pulbrit
  • 400 g vaarikaid (võivad olla külmutatud)

Aseta küpsetuspaber koogivormi. Purusta küpsised, sulata või ning sega need omavahel läbi. Suru saadud segu ühtlaselt koogivormi põhjale. Sega kokku kodujuust ja pehmendatud toorjuust. Lisa tuhksuhkur, sega kõik ühtlaseks massiks ning määri segu koogipõhjale. Kalla tarretisepulber külma veega täidetud potti ja lisa sellele suhkrut. Sega tarretist tihedalt kuni keemiseni, aga ära segu keema lase! Kata kook vaarikatega, kalla peale veidi jahtunud tarretis ning lase koogil vähemalt 12 tundi külmkapis seista.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles