10 väga head ideed luksusliku vannitoa sisustamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui spaaga sarnanev rikkalik stiil ja luksus on midagi, mis sind ja su peret kõnetab, siis pea sisustamisel kindlasti neid nüansse silmas.

Saun

Saun on olnud eestlaste vaieldamatuks lemmikuks juba aastasadu ning on kujunenud ka luksusliku vannitoa üheks osaks. Nii infrapunasaunad, suitsusaunad kui ka Soome saunad on suurepärased sisustuselemendid ja praktilised lõõgastajad sinu koju. Kuigi kõige kitsamatesse vannitubadesse saun ei mahu, on nende konstruktsioonid üsna paindlikud, mistõttu leiad kindlasti endale sobiliku lahenduse. Paljud nüüdisaja dušid pakuvad ka aurufunktsiooni, mis on vajadusel sauna asendajaks.

Massaaži funktsioon

Mitmekülgsete ja tugevate veesurvemustritega dušid aitavad sul puhata, tõsta meeleolu ja parandada tervist. Erinevad funktsioonid aitavad leevendada valu ja lihaspingeid, parandada vereringet, vähendada stressi ja palju muud. Kui eelistad vanni, siis tasub valida massaažifunktsiooniga vann – selline vann pumpab survestatud vett, mis masseerib nahka ja lihaseid, muutes vanniskäigud veelgi nauditavamaks, vahendab kinnisvaraportaal KV.EE.

Kuldsed värvid

Kuldne värv on üks luksusliku stiili tunnusjooni, mis peaks olema igas sellist stiili vannitoas. Vannitubade puhul oleme harjunud eelkõige hõbeda värvi kroomist detailidega, kuid kuldne tekitab vannitoas erilise atmosfääri. Küll aga ei tasu sellega üle pingutada – eelistada tuleks väiksemaid detaile, et üldpilt liiga kirjuks ei läheks.  

Õige värviskeem

Kuldne võib jääda väiksemate pindade jaoks, kuid suuremate pindade puhul tasub kindlasti leida ühtne värviskeem, et luua kõige lõõgastavam atmosfäär. Populaarsed on heledad ja neutraalsed toonid, mis muudavad ruumi visuaalselt avaramaks ja annavad rohkem võimalust värvikamate aksessuaaridega mängimiseks.

Minimalism

Vannitoas segamini olevad ilutooted võivad hetkega rikkuda luksusliku stiili võlu, mistõttu soeta nende jaoks kas eraldi hoiukastid või peida need ära kappi. Mida vähem, seda parem – nii saad ka endas tekitada parema meeleolu ning tead alati, kus vajalikud esemed paiknevad. Kindlasti tasub sama põhimõtet meeles pidada ka aksessuaaride puhul.

Küünlad

Küünlad on rahustava toimega, olles samal ajal ilusad täiendused vannitoa interjööri. Eriti luksusliku mõõtme annavad lõhnaküünlad, mis tekitavad ruumi mõnusa aroomi. Populaarsemad lõhnad on näiteks puuviljad ja vanill. Nii saad soetada nende jaoks kuldsed küünlajalad, mis on luksusliku interjööri osa.

Dosaatorid

Poest ostetud seepide, dušigeelide, kehakreemide, šampoonide ja palsamite plastpudelid ei mõju interjööris just kõige soliidsemalt. Seetõttu kasuta minimalistlikus disainis dosaatoreid, mis muudab ka toodete kasutamise mugavamaks. Rääkides kehakreemidest ja muudest ilutoodetest, pööra tähelepanu ka neile – eelista luksuslikke lõhnu ja orgaanilisi tooteid.

Taimed

Rohelised taimed toovad vannituppa värvi, muutes selle hetkega hubasemaks ja kutsuvamaks. Selleks vali taimed, mille kasvutingimuste sekka kuulub suures koguses niiskust, ning kindlasti ära unusta nende eest hoolt kanda. Kui see tundub liiga tülikas või aeganõudev, võid kasutada kunstlilli.

Vaibad

Vannist või duši alt tulles aitavad vaibad hoida jalgu soojas, samas olles suurepärased sisustuselemendid, mis loovad tühjale põrandale täiendust. Vaipa valides peaksid arvestama, et iga materjal ei pruugi niisketes tingimustes oma kvaliteeti säilitada ning suurem vaip ei pruugi vannituppa mahtuda või võib tekitada täistuubitud mulje. Kindlasti pööra tähelepanu ka värvile – hea nipp on soetada vaip, millel on seintega ühtne toon.

Söögikandikud

Tõeliselt luksusliku kogemuse saamiseks võid soetada kandiku, mis sobib vanni laiusega. Nii saad näiteks hommikul vannis mõnuledes nautida rikkalikku hommikusööki või õhtul lõõgastudes klaasikest veini. Luksuslik stiil ei ole täiuslik, kui see esineb ainult interjööris – muuta tuleb ka elustiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles