Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Pilt selgeks: punase veini serveerimisega seotud müüt, mida ei tasu tõepähe võtta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Asjatundjate sõnul pole veini «hingamise» teoorial mitte mingit teaduspõhist alust.

Pikalt levinud uskumus, et veinil «hingata» laskmine muudab selle maitse rikkalikumaks ja nauditavamaks, ei vasta asjatundjate sõnul üldse tõele, vahendab dailymail.co.uk.

Veiniekspert Giles MacDonoghi sõnul ei mõjuta veinipudeli lahtikorkimine ja veinil pudelis seista laskmine sugugivõrd selle tegelikku maitset ja aroomi.

«Enamik tänapäevaseid veine on kohe tarbimiseks mõeldud. Maitsenaudingu saamiseks valige pigem sobiv pokaal kui hakake veini kaks tundi toasoojas hoidma,» soovitas ta. 

Kommentaarid
Tagasi üles