Sel pühapäeval tähistame emadepäeva. Maitsemeele toimetus otsustas sellest lähtuvalt oma lugejaid kostitada meie emade lemmikretseptidega - olgu siis nende poolt armastatud toitudele või emade endi köögitegevuse pärlitele.
RETSEPT ⟩ Emadepäeva eri: isuäratav purukook kohupiimaga
Vaja läheb:
Puru:
- 200 g margariini
- 1/2 klaasi suhkrut
- 2 klaasi jahu (vastavalt eelistustele, näiteks kaerajahu, toortatrajahu, nisujahu jms)
- 1/2 tl soola
- peotäis hapusid õunu või marju
Täidis:
- 2 pakki kohupiima
- 4 muna
- 4 spl suhkrut
- vanillisuhkrut
- 1/2 tl soola
Sega kokku kõik puru komponendid ning jälgi, et puru ei jääks liiga kuiv. Kata keskmise ahjuplaadi põhi küpsetuspaberiga ning laota sinna peale kokkusegatud puru. PS! Ära kasuta kogu massi korraga ära ning jäta seda ka teisteks kihtideks. Seejärel valmista ette kohupiimamass. Sega kõik komponendid kokku ja kanna see ühtlaselt koogile. Seejärel kata kook taas puruga, pudista peale kaneel ning pista 20-30 minutiks 190-kraadisesse ahju. Kui kook valmis, lase sel veidi jahtuda ja serveeri.
Triini meenutus lapsepõlvest seoses purukoogiga:
«Tegemist on minu ema vaieldamatu signatuurretseptiga, mille peal ma olen üles kasvanud. Vahet pole kui lühikese etteteatamisega, alati oli sahvrist ja kapist võimalik midagi haarata, et see kiirelt kokku segada ning ahju visata ja mõnikord sain mina aidata puru valmis mudida. Küll siis oli uhke tunne, et midagi tarka ära tegin, selle asemel, et lihtsalt üle kausiääre piiluda. Ilmselt on mõistlik see viimaks endalegi käe sisse harjutada, eriti kuivõrd ma enam emaga koos ei ela ja tihti kooki süüa ei saa ning võtta enne rannahooaja motoks: «Ümmargune on ka vorm!»