:format(webp)/nginx/o/2020/05/04/13083249t1ha000.jpg)
Et sinu toidulaualegi veidi kevadet tuua, otsustasime sinuga jagada Taimse Teisipäeva imeliste täidetud bataatide retsepti.
Et sinu toidulaualegi veidi kevadet tuua, otsustasime sinuga jagada Taimse Teisipäeva imeliste täidetud bataatide retsepti.
Vaja läheb:
Küüslaugu-ürdikaste:
Kate:
Pese bataadid korralikult puhtaks ning lõika pooleks. Loputa kikerherneid veega, lase neil veidi kuivada ning sega läbi koos oliiviõli ja maitseainetega. Aseta kikerherned fooliumiga kaetud küpsetusplaadile. Hõõru bataate õrnalt oliiviõliga ning aseta nad küpsetusplaadile nii, et lõikekoht jääks allapoole. Pane kikerherned ja bataadid koos 25 minutiks 200-kraadisesse ahju küpsema.
Aseta kaussi kõik kastme komponendid ning sega seda nii kaua kuni kaste on muutunud ühtlaseks massiks. Katte valmistamiseks lisa tomatitele sidrunimahla, peterselli või tilli ning jäta hetkeks seisma. Kui bataadid on kenasti küpsenud ning kikerherned on muutunud kuldpruuniks, on aeg need ahjust välja võtta. Serveerimiseks pööra bataadid ümber ning uurista nende sisse parajas suuruses süvendid. Lisa peale kikerherned, kaste ning peterselli-tomatisegu. Serveeri koheselt.
Head isu!