6 ootamatut olukorda kodus ja aias, mis ei tohiks kindlustatud koduomanikele peavalu tuua

Kodu.postimees.ee
Copy
Kevadeti sagenevad õnnetusjuhtumid nii kodus kui aias.
Kevadeti sagenevad õnnetusjuhtumid nii kodus kui aias. Foto: Shutterstock

Välihooajal sagenevad õnnetused sageli just koduaias – tihti on need seotud grillimise või tormiga, kuid reaalsed on ka näiteks olukorrad, kus karu lõhub mesitaru või katusetööde käigus hävivad ilutaimed.

Kodukindlustus kaitseb muuhulgas mitmete ootamatute juhtumite eest, millest mõnda ei oska ettegi kujutada. ERGO kodukindlustuse tootejuht Annika Mällo toob välja kuus isevärki situatsiooni, millega koduomanikud võivad alanud välihooajal silmitsi seista.

Ehitustööde tõttu hävinenud ilutaimed

Paljud koduomanikud rajavad kodu ümber kauni iluaia. Kui purunenud torustiku või äralennanud katuse tõttu vajab hoone ettenägematuid ehitustöid ja seetõttu hävineb maja ümbritsev ilutaimestik, kuulub see kodukindlustuse juhtumi alla ning saab koduomanikule hüvitatud.

Aias uudistavad metsloomad

Metsa lähedal elavad koduomanikud satuvad aeg-ajalt olukordadesse, kus õnnetus on juhtunud metslooma külaskäigu tõttu. Näiteks võib põder lõhkuda koduaia, karu rünnata mesitaru või metskits hävitada rookatust. Mägrad ja rebased on aga vahele jäänud suvilatesse uru ehitamisega.

Katki puuritud veetoru

Kevadel võetakse sageli ette kodu värskendamine ja tegeletakse erinevate parandustöödega. Nii sagenevad ka juhtumid, kus kogemata puuritakse läbi veetoru, mis peitis end seina taga.

Neljajalgsed lemmikud

Lisaks kodule soovivad paljud kindlustada oma lemmikloomi. Selleks pakub kaitset lemmikloomakindlustus, mis on abiks siis, kui lemmikloom haigestub, satub õnnetusse, läheb kaduma või kurvemal juhul hukkub. Alati saab ka ise võimalikult palju ära teha, et sõber oleks kaitstud. Näiteks välihooajal veendu, et koer oleks jalutama minnes kindlalt rihma otsas. Koduaias grillides tasub aga silmas pidada, et grillijäägid pole koeratoit.

Lendavad katused

Suvehooajal sagenevad tormikahjud. Tugevatele tuultele jäävad pahatihti ette koduhoovil olevad esemed: nii võib grill vahetada asukohta või pesukuivatusrest naabri aeda lennata. Mõni koduomanik on tormi tõttu ilma jäänud suisa maja katusest, mis omakorda aias ringi lennates võib maha niita heki ja taimestiku. 

Kärssama läinud elektrijuhtmed

Suveajal tuleb ette ka õnnetusi välgutabamusest – iseäranis ohtlik on olukord siis, kui äike tabab elektrijuhtmeid, pannes need kärssama või halvemal juhul suure leegiga põlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles