Pakume sulle lõunasöögi retseptiks kerget köögiviljadega rikastatud kuskussi.
RETSEPT ⟩ Taimne köögiviljadega rikastatud kuskuss
Vaja läheb:
- 4 dl kuuma vett
- 2,5 dl kuskussi
- 1 apelsini mahl
- 1 spl võid
- 200 g värske hernekaunu (või värskeid herneid)
- 1 kollast paprikat
- 150g fetat
- 1 punast paprikat
Krutoonid:
- 30 g võid
- 3 viilu röstsaia
Kaste
- 1 dl oliiviõli
- 3 küüslauguküünt
- 2 spl valget palsaminiveiniäädikat
- soola
- 4 spl apelsinimahla
Pese hernekaunad puhtaks ning aseta rohke veega keema. Kui vesi on keema läinud, keera kuumus madalamaks ning keeda, kuni kaunad on muutunud pehmeks. PS! Võid kasutada ka hernesteta kaunu. Puhasta paprikad ning lõika need pooleks. Lao poolikud paprikad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 250-kraadises ahjus 10 minutit. Ahjust võttes, tõmba paprikatel «nahk» maha ning tükelda paprikad kuubikuteks. Kalla kuskuss kaussi, vala peale kuum vesi ning lisa võid ja soola. Kata kauss kaanega ja lase sel seista.
Kastme valmistamiseks purusta küüslauguküüned ning sega läbi koos oliiviõli, apelsinimahla, vähese soola ja palsaminiveiniäädikaga. Seejärel sega kaste kuskussi hulka. Lisa roale röstitud paprikad ning peeneks hakitud hernekaunad (või värskeid herneid).
Krutoonide valmistamiseks määri saiale toasooja võid, lõika saiad kuubikuteks ja pruunista pannil. Lisa need salatile ja serveeri kohe.
Head isu!