Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Miks tuleb kooritud kartuleid vees hoida?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.

Kindlasti on paljudel ette tulnud olukord, kus koorimishoos sai kogemata liiga palju kartuleid ära kooritud.

Kahjuks ei püsi kooritud kartul kuigi kaua värskena ja läheb üpris kiiresti pruuniks. Õnneks on olemas väga lihtne nipp, kuidas kooritud kartuli säilivusaega pikendada, kirjutab marthastewart.com.

Lõika kooritud kartul tükkideks, aseta tükid veega täidetud säilitusnõusse ning hoiusta seda külmkapis. Sedasi püsivad kartulid värskena ligikaudu ööpäeva. Kui on aeg nendest kartulitest maitsev roog valmistada, tuleb kartulitelt üleliigne tärklis maha pesta. 

Kommentaarid
Tagasi üles