Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Üllatav põhjus, miks kartulid kiiresti halvaks lähevad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.

Kartul ja sibul sobivad suurepäraselt koos pannile, kuid neid kahte ei tohiks mitte mingil juhul koos hoiustada.

Põhjus, miks kartuleid ja sibulaid ei tohi koos hoiustada on väga lihtne, kirjutab rd.com. Nimelt eritub sibulatelt etüleeni gaasi, mis kiirendab valmimisprotsessi. Etüleeni mõjul hakkavad kartulid idanema ning muutuvad kiiresti söömiskõlbmatuks.

Kartuleid tuleb hoiustada jahedas ning kuivas kohas, eemal otsesest päevavalgusest. Kindlasti ei tohi kartuleid hoiustada õhukindlas kotis või anumas, kuna kartulitelt erituv niiskus tekitab suurepärase keskkonna hallituse vohamiseks. 

Kommentaarid
Tagasi üles