Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Kevadine juustu-suvikõrvitsapirukas

Copy
Juustu-suvikõrvitsapirukas
Juustu-suvikõrvitsapirukas Foto: Shutterstock

Alustame nädalat kerge juustu-suvikõrvitsapirukaga.

Vaja läheb:

  • 500 g pärmi-lehttainast
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 500 g suvikõrvitsat (pikem ja «saledam»)
  • oliiviõli
  • soola, pipart
  • 150 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g riivitud parmesani või mõnd muud kõva juustu

Kõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Aseta kaussi ning lisa hakitud küüslauk, veidi oliiviõli ja maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega käte abil õrnalt läbi ja lase sellel kümmekond minutit maitsestuda. Rulli pärmi-lehttainas veidi õhemaks ning tõsta ahjuplaadile. Tee tainaservadele noaga umbes 1-1,5 cm kaugusele servast kerge sisselõige. Sega toorjuust umbes poole riivitud parmesani (või mõne muu kõva juustuga), määri saadud segu ühtlaselt tainale, sisselõikest sissepoole. Laota suvikõrvitsaviilud juustuseguga kaetud taimeosale nii, et need oleksid kenasti kohakuti. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit, puista peale riivitud juustu ning küpseta veel 15 minutit. Serveeri soojalt.

Head isu!

Tagasi üles