Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2020/05/12/13098117t1h8815.jpg)
Teeme suu veidi magusaks ning tutvustame sulle täna maitsvat hurmaa-virsiku-kohupiimavahtu.
Vaja läheb:
- 2 hurmaad
- 250 g kohupiima
- 2 dl vanillijogurtit
- 400 g konserveeritud virsikuid
- suhkrut (valikuline, kogus vastavalt eelistustele)
Koori ja püreesta hurmaa. Sega juurde nõrutatud, tükeldatud või püreestatud virsikud. Soovi korral maitsesta puuviljapüree suhkruga. Sega teises kausis kokku kohupiim ja jogurt. Kui segu jääb liiga paks, lisa veidi virsikukompoti vedelikku. Vajadusel lisa veidi suhkrut. Tõsta puuviljapüree magustoidupokaalidesse. Teise kihina lisa kohupiimakreem ning vala nii peale veel kaks kihti. Soovi korral võid peale puistada ka veidi purustatud küpsiseid.
Head isu!