Korteriühistud tõmbavad rihma koomale

Kodu.postimees.ee
Copy
Korteriühistu Õismäe tee 11.
Korteriühistu Õismäe tee 11. Foto: Peeter Langovits

Korteriühistud on võtnud raskel ajal jäiga joone – kulud tuleb mõistlikuks saada. Lepingud vaadatakse põhjalikult läbi ja laisad haldurid vahetatakse välja.

Pindi Kinnisvarahalduse halduse ja heakorra ärisuuna juht Andrus Limbach ütles, et kriiside ajal vaadatakse kriitiliselt kõik kulud üle ning erandiks pole ka korteriühistud.

«Ehmatusega avastatakse, et aastaid või isegi kümmekond aastat vanade korrashoiulepingute raames makstakse mingite teenuste eest, mida pole ammu enam osutatud,» ütles Limbach, lisades, et hinnapäringute hulk, eesmärgiga haldusfirmat vahetada, on viimase kuu jooksul viiekordistunud. 

«Kui ühistud avastavad, et elementaarsed teenused on pikalt osutamata jäetud, siis tavaliselt pikka juttu pole, sest sellist valskust olemasolevale lepingupartnerile andeks ei anta,» selgitas Limbach.

Täiesti teine lugu on ühistutega, kes püüavad Limbachi meelest lihtsalt eriolukorda ära kasutada ja eeldavad automaatselt, et lepingulistest tasudest võiks saada näiteks 80 protsendilist allahindlust.

«Loomulikult sellisele väljapressimisele keegi ei allu, küll aga vähendatakse vajadusel osutatavate teenuste mahtu ja tehakse maksetingimustes väikseid mööndusi,» lisas Limbach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles