Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Profikokk soovitab: 3 olulist reeglit, mida köögis unustada ei tohiks

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Michelini tärnidega pärjatud kokk jagab kolme tema jaoks tähtsat reeglit köögis.

Ohutus ennekõike

Hooletu kasutamise või teadmatuse tõttu võib töö lõikelaual vägagi ohtlikuks kujuneda. Ebameeldivate üllatuste vältimiseks soovitab inglise tippkokk John Walton lõikelauda kasutades sellele alati kas niiske rätik või tükk majapidamispaberit alla panna. Niiske rätik takistab koka sõnul lõikelaual nihkumast ning muudab töö sellel tunduvalt turvalisemaks. 

Ära kaota valvsust

Kööginuge või mis tahes teravaid söögiriistu pestes soovitab Walton olla äärmiselt hoolas ja tähelepanelik. «Ärge jätke oma kööginuga seebivette. Kraanikausi põhja vajunud nuga ei ole kuigi lihtne silmata. Pimesi veest nuga otsides võite endale aga haiget teha, selgitas ta väljaandele goodhousekeeping.com.

Veendu maitses

Iga kokk maitseb oma valmistatud toitu ning sama põhimõte võiks Waltoni sõnul kehtida ka koduköökides. «Toitu peab igal sammul maitsma. Ärge serveerige toitu, mille maitses te eelnevalt veendunud pole, soovitas Walton.

Tagasi üles