Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Särav juustune sinepi-lillkapsavorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinepi-lillkapsavorm
Sinepi-lillkapsavorm Foto: Shutterstock

Läheme vaikselt saabuvale nädalavahetusele vastu ühe kõhule kerge roaga. Tänaseks retseptiks on sinepi-lillkapsavorm.

Vaja läheb:

  • 1 suuremat lillkapsast
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 2 spl teralist sinepit
  • 150 g riivitud juustu
  • soola, pipart
  • hakitud maitserohelist

Lõika lillkapsasa õisikud juurest lahti. Aseta nad soolaga maitsestatud vette ja keeda 10 minutit, kuni lillkapsas on muutunud pehmeks. Nõruta hoolega läbi ning tõsta ühekordse kihina ahjuvormi. Sega kausis rõõsk koor, sinep ja suurem osa juustust ning maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid hakituna lisada ka meelepärast maitserohelist (nt tilli, peterselli, basiilikut vms). Kalla saadud segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes kümmekond minutit, kuni juust on muutunud kuldseks. Serveeri soojalt.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles