Kuumuta suurel pannil õli ning lisa sinna esmalt sibul ning paari minuti pärast ka küüslauk. Lisa paari minuti pärast riis ja valge vein. Sega, kuni kogu vein on aurustunud. Hoides panni keskmisel kuumusel, hakka vähehaaval lisama puljongit ning lisa uus kogus alles siis, kui eelmine kogus on imendunud. Jätka pidevalt segamist. Umbes 10 minuti pärast lisa ka tükeldatud spargel ja karulauk. Lisa veel puljongit ja umbes 5 minuti pärast, kui riis on peaaegu küpsenud, lisa ka sidrunimahl ja taimne riivitud juust. Sega läbi, kata kaanega ning keera tuli maha – riis saab veel paar minutit kaetult podiseda. Seejärel sega uuesti läbi ning jaga rõõmsate sööjate vahel.
3. Portugalipärane riisipuding
Kui oled oma elus kunagi Portugali sattunud, siis on seal kindlasti jäänud silma imeline kreemine riisiroog nimega arroz doce, mis tõlkes tähendab magusat riisi. Samalaadsed road on populaarsed paljudes riikides ning seda teenitult – need on lihtsalt niivõrd maitsvad! Riisipudingut on väga lihtne valmistada ning see sobib ka mõnusaks toitvaks hommikueineks.
- 1 tass riisi (sobib nii pudruriis kui tavaline valge riis)
- 1 l taimset piima (näiteks soja- või kaerapiim sobib hästi)
- 1 kaneelipulk
- 2 sidruni koor
- 1 tass suhkrut
- Näpuotsatäis soola
- Kaneeli
Pane piim koos sidrunikoore, kaneelipulga ja soolaga keema. Kui piim keeb, lisa riis ning keeda tasasel tulel kuni see on pehme, ise pidevalt segades. Kui riis on pehme, lisa ka suhkur. Keeda veel umbes 5–7 minutit tasasel tulel pidevalt segades. Kui magustoit on valmis, võid selle serveerida väikestes topsides või suurel kandikul nagu Portugalis tavaks. Lisa kindlasti ka kaneeli, sest see teeb selle roa veel eriti mõnusaks.