IKEA kaevati ohtliku toote tagasiostmisest keeldumise tõttu kohtusse

Kodu.postimees.ee
Copy
IKEA
IKEA Foto: ALEX HALADA via www.imago-images.de/imago images/Alex Halada/Scanpix

Rootsi mööblihiiu vastu esitati 6. mail Pennsylvania osariigis hagi, kus ettevõtet süüdistatakse ohtliku MALM-seeria kummuti tagasiostmisest keeldumises ning väheses teavitustöös toote ohtlikkusest.

Consumer Reportsi andmetel andis kohtusse hagi sisse kahelapseline perekond Minnesota osariigist. Lapsevanemad väidavad, et IKEA keeldus 2018. aastal ohtlikku MALM-seeria kummutit tagasi ostmast. Peret esindava advokaadi Alan Feldmani sõnul on IKEA ohtlike toodete tagasikutsumises ja klientidele raha hüvitamises läbi kukkunud. 

«Mitmeid surmaga lõppenud õnnetusjuhtumeid põhjustanud toodete tagasikutsumine on olnud läbikukkumine. Ettevõte ei ole näinud piisavalt vaeva, et inimesi toodete ohtlikkusest teavitada. Soovime, et IKEA oma lubadusi täidaks ja kõik ohtlikud tooted tagasi ostaks,» räägib Feldman. 

IKEA sattus mõned aastad tagasi MALM-seeria ebastabiilsete kummutite tõttu suure kriitikarahe alla. Kummuti ümberkukkumise tõttu on surnud kokku viis last. Üheks neist oli kaheaastane Jozef Dudek California osariigist. Selle aasta jaanuaris määras kohus Jozefi vanematele valurahaks välja 46 miljonit dollarit (42,6 miljonit eurot). 

IKEA pressiesindaja sõnul on ettevõte teinud kõik endast oleneva, et ohtlikud tooted tagasi osta ja inimesi neist teavitada. IKEA on klientidelt tagasi ostnud 17,3 miljonit ohtlikku toodet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles