:format(webp)/nginx/o/2020/05/15/13103066t1h00a0.jpg)
Et su kõht laupäeval kenasti täis saaks, tutvustame sulle mõnusalt värvilise ahjukarbonaadi retsepti.
Vaja läheb:
- õli ja/või võid
- 800 g seakaelakarbonaadi
- 250 g värskeid šampinjone
- 3 väikest sibulat
- 0,5 dl konjakit (valikuline)
- 2 dl rõõska koort
- soola ja pipart
- 1 väiksemat paprikat (valikuline)
- maitserohelist
- 1-2 tomatit (valikuline)
Viiluta seakaelakarbonaad ning pruunista viilud kergelt mõlemalt poolt. Tõsta hetkeks kõrvale. Pruunista potis viilutatud seened, sibulad ja paprika. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa konjak ning hauta aeg-ajalt segades viie minuti jooksul. Lisa rõõsk koor ja kuumuta veel 1-2 minutit. Aseta liha ahjuvormi, vala üle sibula-paprika-seeneseguga, kata ahjuvorm kaane või fooliumiga ning hauta 175-kraadises ahjus 30 minutit või kuni liha on muutunud pehmeks. Serveeri soojalt koos kartulite, riisi või köögiviljadega.
Head isu!