Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

5 asja, mille võib sügavkülmikust heaga minema visata (1)

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Sügavkülmikus toidu säilitamine on suurepärane viis selle säilivusaega pikendada.

Ebameeldivalt lõhnavad jääkuubikud

Jääkuubikud imavad endasse sügavkülmas levivad lõhnad, mis teevad jääkuubikute maitse üpris ebameeldivaks. Juhul kui jääkuubik lõhnab imelikult, tuleb see ära visata, kirjutab rd.com.

Sahtli sügavusse ununenud toidujäägid

Õhtusöögist üle jäänud toidu külmutamine on hea viis selle pikaajaliseks säilitamiseks. Karpi pandud toitu on mugav mikrolaineahjus üles soojendada ja ilma taldrikut määrimata ära süüa. Tihti aga ununevad need karbid sügavkülmikusse teadmata ajaks. Meelest läheb isegi, mis seal karbis täpselt sees on. Sellisel juhul tasub karbi sisu ära visata.

Kohvioad

Kohviubade sügavkülmas hoidmine on teada-tuntud nipp, kuidas ube värskena hoida. Kuid see ei tähenda, et need seal igavesti värskena püsivad. Kohviube ei tasu sügavkülmas üle kolme kuu hoida.

Külmakahjustusega köögiviljad ja liha

Köögiviljad ja liha võivad sügavkülmikus mitu kuud söömiskõlblikud püsida. Jääkülm temperatuur tekitab aga nii köögiviljadele kui ka lihale külmakahjustusi. See muudab köögiviljad ja lihatooted kuivaks ning tarbimiskõlbmatuks.

Tagasi üles