Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Jamie Oliveri koorene kartulivorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliveri isuäratav kartulivorm

Tutvustame sulle täna ühte eriti isuäratavat ja toekat Jamie Oliveri kartulivormi retsepti.

Vaja läheb:

  • 1 kg kartuleid
  • 1-2 sibulat
  • 0,5 l kuuma keedetud vett
  • näputäis jämedat soola
  • pipart
  • 200 dl toidukoort
  • 2-3 anšoovist (valikuline)
  • peotäis meelepärast maitserohelist (näiteks basiilikut ja/või rosmariini)
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 100-200 g parmesani juustu

Viiluta kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks, aseta need ahjuvormi ning puista peale soola ja pipart. Kalla peale toidukoort ning raputa peale maitserohelist. Kalla peale vesi, aseta vorm pliidile ning keeda segu keskmisel temperatuuril aeg-ajalt segades. Lisa juurde purustatud anšoovised, küüslauk, sega ning riivi peale pool parmesanist. Kata ahjuvorm fooliumiga, alanda pliidi kuumust ja küpseta tasasel tulel umbes 6 minutit. Eemalda foolium, riivi peale ülejäänud parmesan ja aseta vorm 220-kraadisesse ahju 15 minutiks küpsema või kuniks vorm on muutunud pealt kuldpruuniks. Serveeri soojalt.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles