Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Valmista ise: kreemjas maksapasteet

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsev maksapasteet

Täna näitame sulle, kuidas teha eriti maitsvat maksapasteeti.

Vaja läheb:

  • 500 g põdra või veise maksa
  • 300 g läbikasvanud sealiha
  • 1 suuremat porgandit
  • 2 tl võid
  • 1 suuremat sibulat
  • soola ja pipart
  • 200 g toasooja võid
  • veidi konjakit (valikuline)
  • riivitud muskaatpähklit (valikuline)
  • kimp meelepärast maitserohelist (valikuline)

Tükelda maks 4-5 cm suurusteks tükkideks ning pruunista kiiresti võis koos sealihakuubikutega. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale täpselt nii palju vett, et maks saaks piisavalt kaetud. Lisa hakitud porgand ja sibul ning hauta segu ühe tunni. Aja koos segu porgandiga kaks korda läbi hakkliha masina ning vahusta koos toasooja võiga nii kaua kuni saad mõnusa pasteedi massi. Pehmendamiseks lisa vajadusel veidi hautamisleent. Vajadusel maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähklite, brändi ja meelepärase maitserohelisega. Sega korral veel korralikult läbi ning vala vormi/vormidesse. Hoia kuni serveerimiseni jahedas kohas.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles