Millisesse leeri kuulud sina: kas hoiad tomateid külmkapis või köögiletil? Selgub, et sellest küsimusest on suisa debatt kasvanud.
Teadlased tegid kindlaks: kas panna tomatid külmikusse või ei
Saksamaa teadlaste sõnul on aga hoopis tähtsam tomati sort, mitte säilitamisviis – vähemalt, kui asi puudutab maitset.
«Tomati maitset mõjutab just selle sort,» kinnitab Gottingeni ülikooli teadlane Larissa Kanski. Professor Elke Pawelzik lisab: «Mida lühem on säilitusperiood, seda parem on see nii maitse- kui muudele omadustele. Samas suutsime näidata, et lühiajaline küpsete tomatite külmkapis säilitamine ei mõjutanud nende maitset.»
Uuringu käigus püüdsid teadlased aru saada, kas tomati maitse muutub või mitte, kui neid hoitakse kas külmikus seitsme kraadi juures või toatemperatuuril (20 kraadi).
Cover Media vahendab, et seejärel hindas tomateid žürii, kes kasutas oma meeli, et tomatitele hinnang anda magususe, happesuse ja mahlakuse osas. «Kahe säilitamisviisi vahel erinevusi ei märgatud,» lisasid autorid.