Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

RETSEPT Mahlased täidetud suvikõrvitsad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.

Kuigi kevad on lõppemas, ei võta ta kaasa värve meie toidulaualt. Tänane retseptisoovitus on täidetud suvikõrvitsad.

Vaja läheb:

  • 4 väiksemat suvikõrvitsat

Täidis:

  • 400-450 g hakkliha
  • 1 spl oliiviõli
  • 2-3 hakitud küüslauguküünt
  • 0,5 tl soola
  • 150 g toorjuustu
  • soola, pipart
  • väiksem kimp maitserohelist (nt peterselli, tilli või basiilikut)

Valmistamine:

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning uurista teelusikaga seest tühjaks. Pruunista õrnalt hakkliha õlis pruuniks, lisa sellele hakitud küüslauk ning prae veel paar minutit. Sega juurde toorjuust ning hakitud maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga ning täida suvikõrvitsad praetud hakklihaseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni suvikõrvits on muutunud pehmeks ning hakklihakate on mõnusalt pruunistunud. Serveeri soojalt.

Head isu!

Kommentaarid
Tagasi üles