Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Mahlased täidetud suvikõrvitsad

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kuigi kevad on lõppemas, ei võta ta kaasa värve meie toidulaualt. Tänane retseptisoovitus on täidetud suvikõrvitsad.

Vaja läheb:

  • 4 väiksemat suvikõrvitsat

Täidis:

  • 400-450 g hakkliha
  • 1 spl oliiviõli
  • 2-3 hakitud küüslauguküünt
  • 0,5 tl soola
  • 150 g toorjuustu
  • soola, pipart
  • väiksem kimp maitserohelist (nt peterselli, tilli või basiilikut)

Valmistamine:

Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ning uurista teelusikaga seest tühjaks. Pruunista õrnalt hakkliha õlis pruuniks, lisa sellele hakitud küüslauk ning prae veel paar minutit. Sega juurde toorjuust ning hakitud maitseroheline. Maitsesta soola ja pipraga ning täida suvikõrvitsad praetud hakklihaseguga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni suvikõrvits on muutunud pehmeks ning hakklihakate on mõnusalt pruunistunud. Serveeri soojalt.

Head isu!

Tagasi üles