Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

3 suurt pattu, mida lõhe praadimisel tehakse

Copy
Lõhe.
Lõhe. Foto: Shutterstock

Lõhefilee praadimine tundub paljude jaoks kaelamurdev ülesanne, kuid neist vigadest hoidudes käib see imelihtsalt.

Nätske nahk

Krõbedaks praetud kalanahk on maitsev ja kaitseb liha liigse kuumuse eest, kirjutab foodandwine.com. Lisaks ei lase krõbe nahk lihas olevatel mahladel välja voolata. Naha krõbedaks praadimiseks tuleb lasta kalal enne pannile panemist üles soojeneda ning liigne niiskus nahalt köögipaberiga ära kuivatada.

Vale pann

Täiuslikult praetud lõhe jaoks läheb vaja õiget panni. Kuna kala nahal on halb komme pannile kinni jääda, tuleb köögikapist välja otsida mittenakkuv panna. Ära unusta pannile õli lisada, kuid ära sellega liialda.

Üleküpsetamine

Kalaliha on väga lihtne üle küpsetada. Alusta lõhe praadimist alati nahapoolsest küljest. Keskmise kuumusega pannil kulub keskmiselt 5-7 minutit, et nahk muutuks krõbedaks. Sedasi oled sa kala peaaegu valmis praadinud. Nahk ei lase lihas olevatel mahladel plehku panna ning liha püsib mõnusalt mahlane. Lõpetuseks keera lihatükk teist pidi ja prae kala veel paar minutit ning kala ongi valmis.

Tagasi üles