Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
:format(webp)/nginx/o/2020/05/27/13121404t1h2d93.jpg)
Tänaseks retseptiks on oivaline lõhe-sparglipirukas.
Vaja läheb:
- peotäis hakitud värskeid ürte (nt peterselli, tüümiani jms)
- 250 g pärmi lehttainast
- 300 ml kohvikoort
- 200 g sparglit
- 200 g riivitud juustu
- 2 muna
- 200 g külmsuitsulõhet
- soola ja pipart
- hernevõrseid (valikuline)
- peotäis
Valmistamine:
Rulli tainas õhukeseks ja tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks korraga põhja ja küljed. Puista taignale hakitud ürte, laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, lisa koor, tükeldatud külmsuitsulõhe, maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ning kalla taignale. Kõige peale aseta spargel ning piserda peale oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni tainas on muutunud kuldseks ja täidis on kenasti tahenenud.
Head isu!