Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Suus sulav lõhe-sparglipirukas

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on oivaline lõhe-sparglipirukas.

Vaja läheb:

  • peotäis hakitud värskeid ürte (nt peterselli, tüümiani jms)
  • 250 g pärmi lehttainast
  • 300 ml kohvikoort
  • 200 g sparglit
  • 200 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 200 g külmsuitsulõhet
  • soola ja pipart
  • hernevõrseid (valikuline)
  • peotäis

Valmistamine:

Rulli tainas õhukeseks ja tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks korraga põhja ja küljed. Puista taignale hakitud ürte, laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, lisa koor, tükeldatud külmsuitsulõhe, maitsesta soola ja pipraga, sega läbi ning kalla taignale. Kõige peale aseta spargel ning piserda peale oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit, kuni tainas on muutunud kuldseks ja täidis on kenasti tahenenud.

Head isu!

Tagasi üles