Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mõnusalt tummine ahjuvorm sealihast

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Soovitame sulle laupäevaks ühte mõnusalt tummist ja maitsvat ahjuvormi retsepti.
 

Vaja läheb:

  • 1 suuremat kaalikat
  • 4 kartulit
  • 500 g seakaelakarbonaadi
  • 4 dl piima
  • 3 dl rõõska koort
  • 3 küüslauguküünt
  • 5 spl mädarõigast
  • võid
  • 100 g riivitud juustu
  • soola, pipart

Valmistamine:

Lõika kaelakarbonaad kuubikuteks ja pruunista õlis. Koori ning lõika kaalikas ja kartulid suuremateks kuubikuteks. Kastme valmistamiseks sega omavahel kokku piim, koor, mädarõigas ning peeneks hakitud küüslauk. Tõsta liha ja köögiviljad eelnevalt võitatud ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga ning sega segu korralikult läbi. Kalla peale piima-kooresegu nii, et terve vorm saaks kenasti kaetud. Küpseta 170-kraadises ahjus 1 tunni ja 15 minuti jooksul. Seejärel keera ahju temperatuur 200 kraadini, puista vormile riivjuustu ning küpseta, kuni vorm on muutunud kuldpruuniks. Serveeri soojalt.

Head isu!

Tagasi üles