Tänaseks magusaks retseptiks on legendaarne Napoleoni kook.
RETSEPT ⟩ Nostalgiline Napoleoni kook
Vaja läheb:
Tainas:
- 250 g külma võid
- 2,5 dl külma vett
- 1 tl soola
- 600 g nisujahu
- 1 tl 30% äädikat (valikuline)
- 1 muna
Kreem:
- 6 muna
- 2 tl vanillisuhkrut
- 90 g nisujahu
- 300 g suhkrut
- 1,5 l piima
Valmistamine:
Taina valmistamine
Näpi jahu sõrmede vahel võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas ning sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks massiks ning aseta vähemalt 3-4 tunniks külmkappi seisma. Jaota tainas seitsmeks osaks, rulli need ükshaaval lauale ja lõika ruudukujuliseks. Küpseta iga tainalehte 250-kraadises ahjus 5 minutit. Järele jäänud ääreribadest rulli veel üks «plaat» ja küpseta veidi tumedamaks pruuniks.
Kreemi valmistamine
Kuumuta piim koos 200 g suhkruga keemiseni. Samal ajal vahusta munad ülejäänud suhkruga. Lisa jahu koos ülejäänud piimaga. Kalla kogu vahustatud segu kuuma piima hulka, lisa sellele vanillisuhkur ja kuumuta seda pidevalt segades, kuni kreem on mõnusalt paksenenud. PS! Ära keema lase! Seejärel jahuta segu maha.
Lao tainapõhjad kreemiga vaheldumisi tordialusega. Kaunista tainapuruga ning soovi korral võid lisada ka meelepäraseid marju. Serveeri kohe või lase koogil üleöö seista.
Head isu!