Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Ahvatlev munatäidisega pikkpoiss

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on teistmoodi täidisega pikkpoiss.

Vaja läheb:

  • 1 dl riivsaia
  • 2 dl vett
  • 1 sibulat
  • 1 küüslauguküünt
  • õli
  • 500 g sea- ja veisehakkliha
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart
  • 1 tl pitsamaitseainet (valikuline)

Täidis:

  • 1-3 muna

Valmistamine:

Sega riivsaia 2 dl veega ning jäta hetkeks paisuma. Haki sibul ja küüslauk ning prae need õrnalt õlis läbi. Sega kõik koostisained (va. täidiseks mõeldud muna) ühtlaseks tainaks, vormi poolest hakkmassist pätsike ja tee sellesse süvend. Lao süvendisse õrnalt keedetud kooritud munad ning tõsta peale ülejäänud hakkmass. Mätsi küljed ja otsad korralikult hakkmassiga kinni, et munad küpsemise ajal välja ei hüppaks. Tüsta hakklihapäts küpsetuspaberiga vooderdatud vormi või ahjuplaadile ja küpseta seda 200-kraadises ahjus 45-60 minutit. Serveeri meelepärase lisandiga.

Head isu!

Tagasi üles