Peakoka sõnul säilitab enamik meist banaane valesti

Kodu.postimees.ee
Copy
Banaanid.
Banaanid. Foto: Shutterstock

Eksootilisest banaanist on saanud inimeste toidulaua lahutamatuks osaks üle terve maailma. Kuid külmakartliku puuvilja hoiustamisel tehakse üks suur viga.

Toitlustusettevõtte HelloFresh peakoka Mimi Morley sõnul tuleks banaane puuviljakorvi asemel hoopis külmkapis hoida, kirjutab mirror.co.uk. Kuigi banaani koor tõmbub külmkapis pruuniks, jääb viljaliha värskeks. Hoiusta banaanikobarat puu-ja köögiviljade hoidmiseks mõeldud sahtlis, mis paikneb külmakambri alumises osas. Sedasi saad banaani eluiga lausa nädala võrra pikendada.

Peakokk juhib tähelepanu ka sellele, et juurvilju ei tohi hoida õhukindlas pakendis. Sedasi jääb juurviljadelt erituv niiskus pakendisse lõksu, mis loob ideaalse keskkonna hallituse vohamiseks. Juurvilju tuleb hoida kuivas ja pimedas kohas. 

Kindlasti ei tohi sibulaid teiste köögiviljadega koos hoida, kuna neilt erituv etüleeni gaas kiirendab teiste juurviljade valmimisprotsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles