5 säästunippi, millest on rohkem kahju kui kasu

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rahaga ümberkäimine on justkui omamoodi kunstivorm. Raha säästmiseks tehakse aga tihti otsuseid, millest on rohkem kahju kui kasu.

Toidukraami varumine

Suurel hulgal toidukraami kokkuostmine võib tunduda hea ideena, kirjutab rd.com. Kuid enamasti ei tarbita toidukraami õigeaegselt ära ja see leiab tee prügikasti. See on raha minema viskamine. Käi poes ostunimekirjaga ja pane korvi ainult need asjad, mida sul reaalselt vaja läheb.

Odav mööbel ja riided

Kvaliteedi eest tuleb maksta. Odavad hilbud ja mööbel kuluvad ruttu ja vajavad regulaarselt väljavahetamist. See on aga hoopis kulukam, kui kohe korraliku asja ostmine. 

Kodulaenu vältimine

Laenu võtmine on suur kohustus. Enamik meist tahab koduomanikuks saada. Üürimine on tihti kallim lõbu kui laenu teenindamine. Küsi pakkumist igast pangast ja vaata, milline pank kõige madalama intressiga laenu pakub. Ära jää ilmtingimata oma kodupangale truuks. Laenu taotlemisel arvesta oma finantsvõimekusega. 

Raha kontol hoidmine

Raha kaotab ajas väärtust. Seega ei ole mõistlik lasta sel lihtsalt kontol istuda. Raha tuleb enda kasuks tööle panna! Investeeri raha enda jaoks sobivasse aktsiafondi. Konservatiivsed fondid enamasti raha ei kaota ning sinu varanduse väärtus suureneb. 

Kodueelarve

Rahaga ümberkäimiseks tuleks teha eelarve. Jaga oma sissetulek erinevatesse kategooriatesse nagu näiteks toit, arved, meelelahutus, riided jne. Sedasi ei tee sa emotsioonioste ja püsid kenasti eelarves. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles