7 taime, mis suvel toast terrassile viia

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suvi on aeg terrass või rõdu lille lüüa. Selleks ei ole alati vaja esimesse taimeistandusse joosta. Enamikku Eestis laialt levinud toataimi saab suvekuudel õues kasvatada.

Sukulendid ja kaktused

Sukulendid ja kaktused on lihaktaimed, mille tunnuseks on paksud lehed või vars, milles taim talletab vett, kirjutab apartmenttherapy.com. Sukulente kasvatatakse tihti toataimedena, kuna vajavad vähest hoolt. Enamasti kõrbealadel kasvavad taimed on harjunud suurte temperatuurikõikumistega, seega saab neid Eestis suvekuudel edukalt õues kasvatada.

Ebakrooton

Piimalilleliste sugukonda kuuluv ebakrooton on pärit Kadu-Aasiast. Värvikirevate lehtedega taime leiab paljude kodudest. Vähenõudlik taim saab meie suveöödega ilusti hakkama ning külm tal ei hakka. 

Kliivia

Lõuna-Aafrikast pärit kliivia kuulub amarülliliste sugukonda. Nahkjate lehtedega õistaime peetakse vähenõudlikuks. Lõuna-Aafrika savannides võib temperatuur langeda väga madalale, seega on see taim lühiajaliste külmakraadidega harjunud.

Bensoe viigipuu

Bensoe viigipuu looduslik leviala ulatub Lõuna-Aasiast Austraaliani. Ilusate pisikeste rohevalgete lehtedega puud kasvatatakse Eestis enamasti potis. Ohtra valgusega harjunud puu viskab varjulises kohas oma lehed maha, kuid saab Eesti suveöö temperatuuridega ilusti hakkama. 

Havisaba

Havisaba peetakse üheks kõige lihtsamaks taimeks, mida kasvatada. Surematu taim vajab vähe hoolt ja saab ka vähese valgusega hakkama. Lääne-Aafrika savannidest pärit taim on suurte temperatuurimuutustega harjunud, seega sobib see taim suurepäraselt suvekuudel terrassile.

Pudelpuu

Kentsaka tüvega puu on pärit Põhja-Ameerikast. Igihaljad draakonipuuliste sugukonda kuuluvad taimed kasvavad aeglaselt, kuid on vähenõudlikud. Kuna pudelpuul on paks koor ja nahkjad lehed, ei häiri teda meie jahedad suveõhtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles