Tallinna botaanikaaed kutsub ürtide teemapäevale

Kodu.postimees.ee
Copy
Botaanikaaia teemapäev.
Botaanikaaia teemapäev. Foto: Shutterstock

Pühapäeval, 14. juunil toimub botaanikaaias teemapäev, kus räägitakse, milliseid maitse- ja ravimtaimi koduaeda valida, kuidas neid kasvatada, koguda ja kasutada. Toimub töötuba ürdipeenra rajamisest.

Tervislikule toitujale on suureks abiks värske ürdipeenar. Populaarseks on saanud ka mitmekesisema valikuga ürdiaiad. Vajadusel saab tarvilikke taimi kasvama seada aknalauale või istutada kastpeenrasse.

«Et juunikuu on just õige aeg istutada peenrasse ettekasvatatud taimi ja või teha kiirema kasvuajaga taimede korduskülve, siis kutsume kõiki botaanikaaeda teemapäevale, kus saab selleks vajalikke näpunäiteid,» rääkis teemapäeva kuraator Tiia Jaanus.

Botaanikaaia Meelte aia kuraator näitab, kuidas maitsetaimi kokku seada. Lisaks saavad huvilised kaasa osta ravim- ja maitsetaimede istikuid ja ürtidest valmistatud tooteid. Jagatakse ravimtaimede alast nõu ja maitsta saab loodusest kogutud taimedest toite.

Päevakava:

11.00 Maitse- ja ravimtaimi tutvustav ringkäik Meelte aias

12.00 Töötuba ürdipeenra rajamisest

13.00 Maitse- ja ravimtaimi tutvustav ringkäik Meelte aias

Tallinna Botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00 kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs tavahinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles