Põhja-Tallinna rahvas valis Stroomi rannahoone arhitektuurikonkursil välja oma lemmiku

Kodu.postimees.ee
Copy
«Mere ärkamine»
«Mere ärkamine» Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

Eelmise aasta detsembris välja kuulutatud Stroomi rannahoone arhitektuurikonkurss tekitas kohalike seas nii palju elevust, et Põhja-Tallinna linnaosavalitsus otsustas välja valida rahva lemmikprojekt. 

Linnaosa elanikud said lemmiku poolt hääletada kas Facebooki kaudu või linnaosale e-kirja saates. «Tänapäeva tehnoloogia võimaldab väga täpset statistikat pidada ja Stroomi rannahoone konkursi info jõudis Facebooki vaheldusel enam kui 77 000 inimeseni. Seda on tervelt 17 000 rohkem, kui Põhja-Tallinna linnaosas inimesi elab, mis näitab, et Stroomi rand on tallinlaste seas väga populaarne,» ütles linnaosavanem Peeter Järvelaid.

Tallinna linna eesmärgiks on rajada Stroomi randa kaasaegne ja multifunktsionaalne rannahoone, mis võimaldab aastaringselt tegevusi pakkuda. Tulevane Põhja-Tallinna esindushoone hakkab asendama praegust 1996. aastal ehitatud rannahoonet. Vana hoone lammutatakse, kuna see ei kasuta ära Stroomi ranna potentsiaali.

«Mere ärkamine»
«Mere ärkamine» Foto: Põhja-Tallinna Valitsus

«Konkurss oli väga tasavägine. Viie rahva poolt valitud lemmiktöö – «Mere ärkamine», «Laine», «Kaarik», «Rannahoov» ja «Randevuu» statistilised näitajad olid väga sarnased. Siiski osutus napilt elanike seas populaarseimaks võistlustöö «Mere ärkamine»,» sõnas Järvelaid.

Parima arhitektuurse lahenduse selgitab välja Tallinna linna esindajaid ja arhitektuurivaldkonna erialaspetsialiste koondav žürii, mille esimeheks on abilinnapea Andrei Novikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles