Plaanid vannitoaremonti? Siin on 5 olulist nüanssi, mida võiksid teada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Vannitoaremont nõuab põhjalikku ettevalmistust ja valmisolekut kompromissideks.

Uste asetus

Kuigi uste asetusele tuleb tähelepanu pöörata igas eluruumis, on see möödapääsmatuks faktoriks vannitoas. Ukse ja ukse hingede paigaldamisel tuleb kindlasti arvestada WC-poti asukohaga, et vältida hilisemaid äpardusi vannitoas.

Tõhus ventilatsioonisüsteem

Ventilatsioonisüsteemi nõue on eriti oluline vannitoa puhul, mis on sisse seatud ka pesuruumina või kus juhtuvad olema palju peegelpindasid. Kui ruumis ei ole tagatud piisavalt hea ventilatsioon, võib veeaur kondenseeruda põrandaplaadile ning ajapikku plaadid vormist välja viia. Ka hallitus on ventilatsioonita lihtsam tekkima.

Põrandaplaatide asetus

Plaatimine nõuab põhjalikku eeltööd. Et kogu protsess sujuvamalt kulgeks, tasub põrandale abijooned esmalt valmis joonistada. Plaatimistööd tuleks planeerida nii, et sul oleks alati võimalus plaatidele astumata ruumist väljuda. Alusta plaatide paigaldamist alati ruumi keskosast, liikudes järjest edasi seinte suunas. 

Valgustuslahendused

Akna puudumise korral tuleb vannitoa valgustus planeerida viisil, mis võimaldaks seda vastavalt soovidele ja vajadustele reguleerida. 

Hoiuruum

Vannituba planeerides ei tohi unustada hoiuruumi rätikutele ja hügieenivahenditele. Isegi kui elad üksinda ja tunned, et hoiukorve ja -kaste ei ole otseselt tarvis, võid need tuleviku või kasvõi niisama sisekunduse tarbeks ikkagi ära osta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles