Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Asjatundja soovitab: toidu käitlemise kuldreegel, mida ei tohiks suvel tähelepanuta jätta

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Toiduainetega tuleb juba poelettide vahel äärmiselt hoolas ja tähelepanelik olla.

Meeles tuleb pidada üht elementaarset argitõde – toores ja valmis toiduained ei tohiks omavahel kokku puutuda, seda ka siis, kui oled parasjagu ostlemas.

Toidukorvi või kärusse tõstetavad toiduained peavad Ameerika terviseinspektor Robert Acquista sõnul selgelt eristatud olema, vastasel juhul suureneb ristreostuse oht. 

Juba valminud toidu või ülejääkide osas tasub samuti äärmiselt valvas olla, vahendab thekitchn.com. Terviseinspektori sõnul võivad hulk toiduained juba nelja plusskraadi juures nii-öelda «ohutsooni» sattuda, mistõttu ei tasu valmistoitu üle kahe tunni toatemperatuuril seisma jätta.

Tagasi üles