Alatu tegu: sinisilmsele noorpaarile maja müünud aferist varjas üht tähtsat detaili (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Noorpaari ootas uude majja sissekolides ees hiiglaslik mesilaskoloonia.
Noorpaari ootas uude majja sissekolides ees hiiglaslik mesilaskoloonia. Foto: Peter Clarke / SWNS/Peter Clarke / SWNS / Scanpix

Unistuste kodu ostnud noorpaar sai kevadel majja kolides väga halva üllatuse osaliseks. Elutuppa sisenedes oli paar ümbritsetud tuhandete mesilastega, kes olid kinnimüüritud korstnas end mõnusalt sisse seadnud.

Värsked majaomanikud kutsusid kohale putukatõrje eksperdid, kes leidsid korstna seest ligi 160 000 pealise mesilaskoloonia. Sumisevatest toanaabritest vabanemine läks paarile maksma 3000 naela, ehk 3300 eurot. Birmingham Mailile antud intervjuus tõdes mesilastõrjet juhtiv Peter Clarke, et ei ole oma pika karjääri jooksul midagi sellist veel näinud. 

Uude majja kolinud paari ootas ees sumisev üllatus.
Uude majja kolinud paari ootas ees sumisev üllatus. Foto: Peter Clarke / SWNS/Peter Clarke / SWNS / Scanpix

Nüüdseks pea nädal kestnud operatsiooni käigus on kinni püütud ligikaudu üks kolmandik kolooniast, kes on lähedalasuvasse tallu ümberkolitud. Mesilaste ohutuks püüdmiseks kasutab Peter tolmuimejat, mille külge on meisterdatud paak, kuhu mesilinnud sisse imetakse. Kogu protsessi käigus on Peter lausa 160 korda nõelata saanud.

Kinnimüüritud korsten oli koduks hiigelsuurele mesilasperele.
Kinnimüüritud korsten oli koduks hiigelsuurele mesilasperele. Foto: Peter Clarke / SWNS/Peter Clarke / SWNS / Scanpix

Peteri sõnul on mesilaste ümberkolimisel esmatähtis üles leida mesilasema, kuna koloonia koondub alati tema ümber. Hetkel ei ole Peter emaslooma veel üles leidnud.

Londonist pärit noorpaar ostis maja eelmise aasta oktoobris. Ühendkuningriigis Leicesteri linnas asuva maja eest käis paar välja 400 000 naela, ehk 450 000 eurot. Kuna hilissügisel ajal ei ole mesilaspere kuigi aktiivne, jäi see tähtis detail paarile märkamatuks. Ka kinnistu omanik ei maininud paarile, et maja on koduks hiigelsuurele mesilasperele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles