PILDID JA VIDEO Vene oligarh parkis Lõuna-Prantsusmaa sadamasse jahi, mis pani kohalikke kulmu kergitama

Kodu.postimees.ee
Copy
Andrey Melnichenkole kuuluv luksusjaht.
Andrey Melnichenkole kuuluv luksusjaht. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/Scanpix

Vene oligarhi Andrey Melnichenko hiigelsuur pea 400 miljonit eurot maksev luksusjaht maabus hiljuti Lõuna-Prantsusmaal asuvasse sadamasse. Ajakirja The Sun andmetel pani haruldane vaatepilt nii mõnegi kohaliku ahhetama.

Oligarhi kallis mänguasi on maailma superjahtide edetabelis suuruselt üheksandal kohal. 143 meetri pikkune alus paistab silma futuristliku välimuse poolest. Muljetavaldaval alusel on kokku kaheksa tekki ja kolm masti. 

Andrey Melnichenkole kuuluv luksusjaht.
Andrey Melnichenkole kuuluv luksusjaht. Foto: Peter Seyfferth/imago images / Peter Seyfferth / Scanpix

Luksusjahti kaunistab ka mitu rõdu koos puhkealadega. Ühel ajahetkel mahub jahti kuni 20 külalist ja 54 meeskonnaliiget. Opulentse aluse sisustuses domineerivad eksootilised puidud ja nahk. 

Melnichenko jaht kannab üpris kummalist nime. Jahi nimi on A, kuna oligarh soovis, et just tema alus oleks jahiregistris esimesel kohal. Aluse tippkiirus on 40 kilomeetrit tunnis. Superjahilt leiab veel helikopteri maandumisplatsi ning neli autot ja pisikest allveelaeva mahutava garaaži.

Andrey Melnichenkole kuuluv jaht pealtvaates.
Andrey Melnichenkole kuuluv jaht pealtvaates. Foto: Peter Seyfferth/imago images / Peter Seyfferth / Scanpix

Vene miljardär on kuulus ekstravagantse elustiili poolest. Melnichenkole kuulub veel isiklik Boeing 737 lennuk, luksuslik villa Prantsuse Rivieral, katusekorter New Yorgis, hiigelsuur mõisakompleks Londoni külje all ja palju muud.

Ajakiri Forbes on Melnichenko vara väärtuseks hinnanud 13,45 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles