Käes on suvi ning vaikselt on saabunud imeline aeg, mil saame valmistada erinevaid toite suurepärasest komponendist nimega suvikõrvits. Täna jagame teiega viite imelist retsepti, mida perele suvikõrvitsast valmistada.
Vaja läheb:
- 1tk keskmist riivitud suvikõrvitsat
- 3 muna
- 1 sidrunit
- 1,25 dl õli
- 7 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 1,25 dl suhkrut
Valmistamine:
Pese sidrun puhtaks ning riivi koor peene riiviga. Pigista välja kogu sidrunis olev mahl. Klopi lahti munad, lisa sellele riivitud suvikõrvits, õli, sool, suhkur ning sidrunimahl ja -koor. Viimasena lisa jahu ja küpsetuspulber ning sega kõik ühtlaseks seguks. Kalla taigen leiva- või keeksivormi ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit.
Vaja läheb:
- 200 g pastat
- 180 g suvikõrvitsat
- 100 g šampinjone
- 1 kollast paprikat
- 1 punast paprikat
- oliiviõli
- 100 g tomatipastat
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- soola, pipart
- serveerimiseks parmesani
Valmistamine:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Kuumuta pannil õli ning prae purustatud küüslauk ja tükeldatud paprikad 4 minuti jooksul õrnalt läbi. Lisa tomatipasta ning kuumuta veel umbes 2 minutit. Lisa tükeldatud suvikõrvits, šampinjonid ja kuivatatud basiilik. Kuumuta segu kaane all umbes 30 minutit, kuni köögiviljad on kenasti pehmenenud. Sega hulka keedetud ja kurnatud pasta ning kuumuta kogu roog uuesti läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri koos parmesaniga.
Vaja läheb:
- 250 g spinatit (sobib ka külmutatud)
- 200 g suvikõrvitsat
- 3 muna
- 2 dl vahukoort
- 200 g fetajuustu
- 3 spl nisujahu
- soola, pipart
Valmistamine:
Külmutatud spinati kasutamise korral sulata see enne üles ning nõruta liigne vesi välja. Värske spinati puhul kalla see keeva veega üle, nõruta ning aseta külma vette. Nõruta uuesti ning pigista üleliigne vedelik välja. Lõika suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Klopi lahti munad ning sega hulka vahukoor ja tükeldatud feta. Sega hulka jahu, suvikõrvits ning maitsesta soola ja pipraga. Vala segu võitatud või küpsetuspaberiga kaetud 24-25 cm läbimõõduga vormi ning küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Pärast ahjust välja võtmist lase sellel umbes 10 minutit taheneda.