Kuumal suvel eelistatakse pigem külma toitu. Selle pärast tutvustame sulle täna viite imemaitsvat suppi, mida serveeritakse alati külmalt.
Vaja läheb:
- 400 g keedetud peeti
- 150 g keedetud kartulit
- 2 keedetud muna
- 2 värsket kurki
- 1 l keefirit
- värsket tilli
- sibulapealseid
- soola
Valmistamine:
Lõika peedid, kartulid, munad ja kurk ühesuurusteks kuubikuteks. Vala peale keefir ning sega supp korralikult läbi. Maitsesta soolaga ning aseta supp külmkappi tahenema. Serveeri koos hakitud tilli ja sibulapealsetega.
Vaja läheb:
- 1l keefiri
- 1 tomatit
- 100 g kurki
- 3 hapukurki
- 4-5 keedetud kartulit
- 4 redist
- 4 keedetud muna
- küüslaugupipart või 1 purustatud küüslauguküünt
- oliiviõli (võib olla maitsestatud)
- soola, suhkrut
- tilli, peterselli, rohelist sibulat
Valmistamine:
Koori ja lõika kurk peenikesteks ribadeks. Tükelda hapukurk, tomat, redis, kartulid ja keedetud munad ning aseta kõik ühte suurde kaussi. Maitsesta küüslaugupipra, soola ja suhkruga ning vala segu kergelt oliiviõliga üle. Sega supp kenasti läbi ning aseta 20 minutiks külmkappi maitsestuma. Seejärel lisa till, petersell ja roheline sibul. Kalla peale kogu keefir ning sega supp korralikult läbi. Vajadusel võid lisaks maitsestada soola ja suhkruga. Kaunista vastavalt maitsele ning serveeri külmalt.
Vaja läheb:
- 1.5 kg küpseid tomateid
- 2 spl hakitud küüslauku
- 1 dl oliiviõli
- 0.5 dl hakitud värsket basiilikut
- 2 spl hakitud värsket peterselli
- 0.5 tl hakitud tšillit või näpuotsaga tšillihelbeid
- 2 spl palsamiäädikat (balsamico)
- 1 tl soola
Valmistamine:
Lõika tomatid suuremateks tükkideks ning pigista käte vahel pudruks. Sega kausis kõik koostisosad peale soola ning lase supil 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda. Lisa sool vahetult enne serveerimist.