6 head nippi, kuidas kuumalaine ajal paremini uinuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kuumalaine sai küll selleks korraks läbi, kuid kindlasti ei ole see selle suve viimane. Palavas magamistoas higistades ei jää enamik meist normaalselt magama. Siin on kuus head nippi, mis aitavad palaval ajal paremini uinuda.

Hoia kuumus toast eemal

Päevavalgusse mattunud magamistuba on ilus, kuid päikesekiired kütavad toa kuumaks, kirjutab idealhome.co.uk. Seetõttu tuleb kuumalaine ajal magamistoa akende ette kardin tõmmata. Lisaks tuleks välja lülitada kõik toas olev elektroonika, kuna need vidinad toodavad soojust. 

Lase õhul liikuda

Magamistoas mõnusalt uinumiseks tuleb seda tuulutada. Tuuluta tuba hilisõhtul, kui temperatuur on õues piisavalt jahe. Ava magamistoa ning kodu teises otsas asuvad aknad. Sedasi tekib tuuletõmbus, mis kuuma õhu toast minema kannab.

Maga teises toas

Juhul kui sinu magamistuba on põrgulikult kuum, siis tuleb kaaluda mõnes teises toas magamist. Kuumalained ei kesta igavesti, seega on magamisaseme vahetus ajutine. 

Vali õige voodipesu

Talvised voodilinad ja tekid tuleb vahetada suviste vastu. Samuti tuleks hoiduda sünteetilisest materjalist valmistatud voodipesust, kuna need ei hinga.

Ära kanna ööriideid

Kuumalaine ajal tuleks magada kas paljalt või minimaalse riietusega. Iga seljasolev riidekiht teeb magamajäämise keerulisemaks. 

Käi külma duši all

Enne voodisse minekut tuleks keha maha jahutada. Kõige parem viis seda teha, on hüpata paariks minutiks külma duši alla. Külm vesi jahutab keha ja peseb maha kleepuva higi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles