Täna soovitame sulle paljude kodukokkade poolt armastatud sidrunikeeksi retsepti.
RETSEPT ⟩ Kodukokkade uus lemmik: hõrk sidrunikeeks
Vaja läheb:
- 1/2 tassi toasooja võid
- 1 tassi suhkrut
- 2 suuremat muna (toasoojas seisnud)
- 1 tl riivitud sidrunikoort
- 2 tl sidrunimahl
- 1-1,5 tassi sõelutud jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- soola
- 1/2 tassi piima
Glasuur:
- 1/2 tassi tuhksuhkrut
- 2 tl sidrunimahla
Valmistamine:
Eelsoojenda ahi 176 kraadi peale. Aseta suuremasse kaussi või ja suhkur ning sega nii kaua, kuni segu on muutunud kergeks ja õhuliseks. Segades lisa munad, sidrunikoor ja -mahl. Lisa jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega korralikult läbi. Viimasena vala juurde piim ning sega veel korra hoolikalt. Aseta tainas saiavormi ning küpseta 40-45 minutit. Sega kokku glasuuri komponendid, võta sai ahjust välja ning kanna glasuur saiale. Seejärel aseta sai koheselt külmkappi tahenema.