Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Kodukokkade uus lemmik: hõrk sidrunikeeks

Copy
Sidrunikeeks
Sidrunikeeks Foto: Shutterstock

Täna soovitame sulle paljude kodukokkade poolt armastatud sidrunikeeksi retsepti.

Vaja läheb:

  • 1/2 tassi toasooja võid
  • 1 tassi suhkrut
  • 2 suuremat muna (toasoojas seisnud)
  • 1 tl riivitud sidrunikoort
  • 2 tl sidrunimahl
  • 1-1,5 tassi sõelutud jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soola
  • 1/2 tassi piima

Glasuur:

  • 1/2 tassi tuhksuhkrut
  • 2 tl sidrunimahla

Valmistamine:

Eelsoojenda ahi 176 kraadi peale. Aseta suuremasse kaussi või ja suhkur ning sega nii kaua, kuni segu on muutunud kergeks ja õhuliseks. Segades lisa munad, sidrunikoor ja -mahl. Lisa jahu, küpsetuspulber ja sool ning sega korralikult läbi. Viimasena vala juurde  piim ning sega veel korra hoolikalt. Aseta tainas saiavormi ning küpseta 40-45 minutit. Sega kokku glasuuri komponendid, võta sai ahjust välja ning kanna glasuur saiale. Seejärel aseta sai koheselt külmkappi tahenema.

Tagasi üles