Kui pikk jaaniaeg ja iganädalased grilliõhtud on sinu kõhtu juba parajalt väsitanud, tasub suvistel argiõhtutel kokata midagi kergemat – näiteks kala!
Forellifilee ja hapukoorega kreemine võileivakate passib mõnusalt värske ciabatta katteks ning on koos keedetud värske kartuliga selline kooslus, mille iga amps lausa defineerib suviseid maitseid! Külmsuitsuforelliga võileivarulli valmistamiseks võid võtta mõnel aeglasemal õhtul paar tunnikest ning jätta rulli külmkappi argilõunaid või kiiret õhtusööki ootama, napsates sellest aeg-ajalt viilu või paar.
«Kalafilee on suvel eriti tänuväärne, sest kala kõrge rasvasisaldus aitab kehal paremini omastada D-vitamiini. Samuti on punases kalas rohkelt oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid, mida suvisest grill-lihast väga ei leia,» sõnab kodumaise kalatootja Heimon Kala esindaja Katri Voika.
Allpool ongi kaks retsepti, millega teed oma maitsemeeltele ja kõhule kerge pai argiõhtutel, kui suvemelu ja päikesekuuma kõrvalt pole mahti liiga kaua aega köögis veeta.
Võileivakreem vikerforellifileega
Vaja läheb:
- 1 punast sibulat
- 350 g külmsuitsu vikerforellifileed
- 180 g 10% hapukoort
- 50 g värsket tilli (hakitud)
- 1-2 sidrunimahla musta pipart
Valmistamine:
Koori ja tükelda sibul. Lõika forellifilee väikesteks tükkideks. Sega sibulad ja kala hapukoorega. Lisa tilli, sidrunimahla ja pipart ning sega ühtlaseks massiks. Forellikreemi võid serveerida näiteks koos värskete keedetud kartulitega kergeks suviseks õhtusöögiks või käsitöösaia peal hommikuampsuks.
Võileivarull külmsuitsuforelliga
Vaja läheb:
- 12 suurt viilu täistera või muud ruudukujulist röstsaia
- 1/2 dl piima
- 250 g külmsuitsutatud vikerforelli viile
- 200 g toorjuustu
- 300 g paksemat hapukoort või crème fraiche’i
- 1 spl sidrunimahla
- 1 sidruni riivitud koort
- hunnik murulauku
- pipar, sool