Üheksa korda veendu, üks kord osta: mida tähendavad voodite standardmõõdud?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Otsides sobivat voodit, tuleb kindlasti otsustada ära vajalikud magamisaseme mõõdud. Seejuures võib abiks olla voodite standardmõõtude teadmine, mis annavad ühe-kahe sõnaga aimu voodi mõõtmetest, vahendab City24.

Enamikul juhtudel on voodi pikkuseks 200 sentimeetrit, aga kuna voodi pikkus võiks olla vähemalt 20 sentimeetrit pikem, kui sellel magaja, võib juhtuda, et pikematel inimestel tasub leida ebastandardses mõõdus voodi. Küll on aga pea iga pikkusega mudeli korral varieeruv voodi laius.

Klassikaline üheinimesevoodi laius on 80–90 sentimeetrit. Ühele inimesele, kes soovib suuremat voodit, sobib väga hästi ka 120–140 sentimeetri laiune voodi ning sellisesse voodisse mahub soovi korral ära ka kaks inimest. Klassikalised kaheinimesevoodid algavad aga vähemalt 140 sentimeetri laiusest ning mõlemale magajale laiutamiseks pakub vajalikku ruumi 200 sentimeetrit lai säng või laiemgi.

Standardmõõdud

Lisaks numbritele võib mõnikord voodite kirjelduse juures näha ka sõnalisi märkeid. Väga kasulik on teada, mis iga nimetuse taga peitub:

  • Single/Twin – reeglina on laius 90 sentimeetrit.
  • Twin extra long – laius on endiselt reeglina 90 sentimeetrit, kuid pikkus on 210 sentimeetrit.
  • Full/Double – reeglina on laius 140 sentimeetrit.
  • French bed – reeglina on laius 140–160 sentimeetrit.
  • Queen size – reeglina on laius 160–180 sentimeetrit.
  • King size – reeglina on laius 180–200 sentimeetrit.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles