Pilt selgeks! Kas idanenud küüslauk kõlbab süüa?

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Ilmselt on seda olukorda meil kõigil ette tulnud — hakkad usinalt süüa valmistama ning siis märkad, et küüslauk on idanema hakanud. Huvitav, kas see kõlbab veel süüa?

Visuaalselt küünt inspekteerides ei näe idanenud küüs eriti isuäratav välja. Kuna küüs on endas oleva vee ja toitained suunanud võrse kasvatamisse, näeb see tohletanud ja üpris nukker välja. Õnnetule välimusele vaatamata ei ole küünel endal häda midagi ning kõlbab ilusti süüa, kirjutab bonappetit.com

Meeles tasub pidada, et küüslaugu võrse ei ole sama maitsega nagu küüslauk ise. Võrse maitseb kibedalt ning ei pruugi paljudele meeldida. Õnneks on küüne enda maitse niivõrd tugev, et varjab võrse maitse ilusasti ära. Juhul kui mõte võrse söömisest sulle eriti ei istu, siis lõika küüslaugu küüs pikkupidi pooleks ja nopi võrse sealt välja.

Küüslauku tuleb hoida kuivas ja pimedas kohas. Õige hoiustamise korral püsib see maitsetaim värskena kuni kuus kuud. Kindlasti ei tohiks küüslauku hoiustada koos sibulaga, kuna sibulalt erituv etüleeni gaasi kiirendab idanemisprotsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles