Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

RETSEPT Pähklitäidisega baklažaanirullid

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tänaseks retseptiks on maitsvad pähklitäidisega baklažaanirullid.

Vaja läheb:

  • 2 baklažaani
  • soola
  • oliiviõli

Pähklitäidis:

  • 250 g kreeka pähkleid
  • 2 sibulat
  • hakitud värsket tilli
  • hakitud värsket koriandrit
  • hakitud värsket peterselli
  • 3-4 spl punase veini äädikat
  • soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

  • granaatõunaseemneid (valikuline)

Valmistamine:

Lõika baklažaanid õhukesteks viiludeks. Puista neile soola ning lase umbes 20-30 minutit jahedas maitsestuda. Kurna neist eraldunud vedelik ära ning pühi viilud köögipaberiga puhtaks. Kuumuta õli pannil ja prae viilud mõlemalt poolt kuldseks või küpseta neid küpsetuspaberiga ahjuplaadil 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit, neid poole küpsetamise ajal pöörates.

Täidise valmistamiseks rösti pähkleid 180-kraadises ahjus umbes 10 minuti jooksul ning seejärel peenesta kõik komponendid köögikombainis ühtlaseks massiks. Aseta igale baklažaaniviilule lusikatäis pähklitäidist, keera viil rulli ning aseta vaagnale. Kaunista granaatõunaseemnete ja meelepärase maitserohelisega.

Head isu!

Retsept pärineb Nam-Nami retseptikogust.

Tagasi üles